Mugcake & Rostårta

mugcakeJag har länge lovat Evelina att göra en mugcake och blogga om det. Nu äntligen har jag testat! Tala om enkelt! Såhär gjorde jag:

1/2 dl nutella
1 ägg
3 msk olja
3 msk mjölk
4 msk mjöl
4 msk socker
3 msk kakao

Rör ihop till en jämn smet. Fördela i två mindre koppar, eller en stor.
Fyll 3/4 av smord kopp.
Kör i micron på full effekt. Denna blev klar på strax under två minuter. Den ska vara kladdig i  mitten. Mina tjejer och min make fick vara testpatrull, och det med klart godkänt. Jag serverade med vaniljglass till.

bild(31)

Har även fått önskemål om att berätta hur jag gjorde denna rostårta. Det är roligt när Ni kommer med blogg-önskningar. 🙂
Jag har tidigare lagt ut receptet på tårtbotten som jag har fått från min mormors receptbok. Det lyckas alltid, OM man inte vispar ägg och socker med ballongvisp. Av någon konstig anledning sjunker den ihop då. Så, vanliga vispar till just denna.

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

175 grader tills kakan ”stannat” och inte fastnar på sticka.

bild(37)Just denna rostårta är dekorerad med zoo-fluff. Fluff gör man såhär:

Värm upp 3 dl grädde och klipp ner ca. 60 g zoo-godisar.
Grädden får inte koka. När godisarna har smält helt så ställ in grädden i kylen över natten. Nästa dag är det bara att vispa den som vanlig grädde. Är den väldigt tjock när den kallnat så späd med ytterligare grädde innan du vispar den med elvisp.

bild(34)

bild(33)bild(35)Jag fyllde denna med massor av färska mosade hallon och mosad banan, då jag själv inte är så förtjust i väldigt söta tårtor. Det blev toppengott!!
Rosorna är spritsade med stjärnspritsen och det finns jättebra filmer på youtube om hur man gör. Det är väligt enkelt. Man börjar i mitten och jobbar sig utåt.

Lycka till med baket! 🙂
/Lena

 

Bookmark the permalink.

8 Responses to Mugcake & Rostårta

 1. Lena says:

  Alltid lika kul att titta i din blogg. Tänk om man kunde baka dom du…

 2. Isabella says:

  Vart har du köpt den superfina muggen?? =)

  • lena says:

   Isabella, jag vet faktiskt inte var den är köpt! Jag fick den av min svägerska i julklapp för nåt år sen. Jag skulle gissa på dollarstore. 🙂

 3. Evelina says:

  Åh, det känns som du bakat till mig. Så glad jag blir. Jag ska prova muggkaka på min man också vid tillfälle. Jag kan även meddela att man kan misslyckas med tårtbotten..även utan ballongvisp. Jag tror det är handlaget…men jag ger mig inte. Fortsätt blogga, så jag får lite inspiration. 🙂

 4. Åsa says:

  Dottern bjöd på mug cake enligt detta recept igår till mello, riktigt gott 🙂