Monster High-tårta

bild(9)

Under min arbetsresa till Spanien så fyllde min Alma 6 år. Idag har hon haft sitt barnkalas och temat hon ville ha på sin tårta var Monster High. Till mitt förtret. Tycker inte alls om dessa monster high! Men, en monster high-tårta fick det bli! 🙂
Ska försöka beskriva hur jag gick till väga.

Jag vet att många tycker att det är lite svårt att lägga själva marsipanen, eller sockerpastan på tårtan och få det slätt. Jag har här jobbat med sockerpasta, den tål lite mer än vad marsipanen gör, däremot tycker jag inte att det är speciellt gott. Men, jag gillar inte heller marsipan så då använder jag hellre sockerpastan som är mer elastisk. 🙂
Jag har gjort ett litet bildkollage för att visa hur jag gör när jag slätar till kanten. Enklast är att jobba uppifrån tårtkanten och rakt ner mot tårtfatet, om ni förstår? Ett tips är att inte arbeta diagonalt uppifrån och snett ner mot tårtfatet, då får man veck på sockerpastan som på beställning! Jag hoppas att ni förstår hur jag menar.

bild(8)

bild(12)
Efter att sockerpastan var på plats var det dags att pyssla ihop själva loggan. Lite svart, lite rosa och lite vitt. Sen en bordskniv, lite strössel, en tandpetare och stort tålamod.

bild(11)

I mitt nästa inlägg ska jag visa hur man gör dessa söta blom-cupcakes som jag visade bilder på sist. Ha en riktigt fin helg!
/Lena

bild(10)

 

Bookmark the permalink.

4 Responses to Monster High-tårta

  1. Cathrine says:

    Kjempefin