Drömmar

Hej Vänner!
Vad sägs om Drömmar?

bild (14)

Solen skiner och det blåser ute! Jag vabbar idag och då passar det ju ypperligt att fylla frysen med fika eftersom att min make fyller år på fredag. 🙂
Såklart ska det vara en tårta, men den får jag baka imorgon, då hinner den bli som godast till på fredag. Baka imorgon, fylla den på torsdag och njuta på fredag!
Det var längesen jag bakade Drömmar, så det får bli drömmar idag.

Det kan vara lite knepigt att lyckas med Drömmar men jag ska försöka förklara hur jag gör, så kan ni testa hemma. När man bakar småkakor är det viktigt att följa receptet till punkt och pricka. Annars kan man ”fuska” ganska mycket när man bakar, men när det gäller småkakor så får man passa sig för det.

bild (10)

Så här gör man Drömmar:
Smält 210 g smör och låt det sen svalna helt. Det ska börja stelna mot kanten i kastrullen.
Tillsätt 200 g florsocker

Vispa detta poröst med elvispen.

bild (12)

Sikta i:
3 dl vetemjöl1 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt

Blanda ihop detta. Sen rullar man små bollar och lägger ut ca 20 stycken per plåt.Det behövs ett litet mellanrum eftersom att kakan kommer att flyta ut och bli större än bollen man rullar. Kaksmeten är luftig och inte alls kletig. Är den kletig måste Du tillsätta mer mjöl. Den ska inte heller vara för hård och bli klumpig.

bild (3)

ugnen ska vara på 150 grader och man gräddar 10-15 minuter beroende på ugn.
Dessa kakor ska inte bli gyllenbruna. Men det ska börja spricka uppe på kakan och när den har gjort det OCH ser torr ut på ytan så är de klara.

bild (13)

 

Så, sprid min sida och börja baka Era egna drömmar! 🙂
/Lena

 

Bookmark the permalink.

Stängd för kommentarer