Cupcakes med marshmallowsblommor

bild(7)

Jag har fått önskemål om att blogga om mina cupcakes-blommor.
Just till dessa har jag gjort minikladdkakor som botten. När jag gör dessa blommor så använder jag mig av mini-marshmallows. Dessa finns att köpa i vanliga matvarubutiker.
Jag börjar med att sortera ut marshmallowsen i skålar, en färg i vardera skål.
Sen tar jag fram en sax och klipper varje marshmallows diagonalt, på så sätt får man ett perfekt litet blomblad. Det är lite pilligt och det tar tid, men det är värt besväret tycker jag!
Många använder sig av smörkräm när till bakverk, både till tårtor och bakelser, men jag använder bara smörkräm i ett fåtal av mina bakverk. Ett exempel är biskvier, och de bakar jag till jul. Anledningen är att jag tycker att smörkräm blir för mäktigt.
Hursomhelst, jag ville komma fram till att jag fäster dessa små blomblad med en helt vanlig gräddklick. På denna bild har jag använt mig av saften från hallon i grädden så den blir fint rosa-färgad. Jag sätter den tjocka sidan av marshmallowen neråt och klipp-snittet inåt, så fortsätter jag hela vägen runt. Jag börjar alltså med yttersta blad-kanten.

Här på bilden har jag försökt visa steg för steg hur jag monterar själva blomman, det är nästan lättare att visa än att beskriva.
Steg 1, uppe till vänster
Steg 2, nere till vänster
Steg 3, uppe till höger
Steg 4, nere till höger

bild(6)

Avslutar med att sätta en gul oklippt marshmallow i mitten. Hur fint som helst tycker jag! Vad tycker du?

Bookmark the permalink.

Stängd för kommentarer